Biestenaars supporteren voor Essevee in Arnhem (2)

tekst: Mildred Verbeke

Op donderdag 2 november vertrok ik samen met mijn man en 2 vrienden, richting Arnhem om de Europa Leaguematch bij te wonen van Zulte Waregem tegen Vitesse. Daar aangekomen was het nog zeer stil aan het stadion zelf. Iedereen was blijkbaar naar het fandorp in het centrum getrokken. We namen een taxi en gingen er ook naartoe. In de tent was het al bij al nog tamelijk kalm. Velen waren eerst eens op verkenning gegaan in de stad zelf. In de winkelstraten hoorden we gezangen van Esseveesupporters. De sfeer zat er al goed in. Arnhem is ook een gezellige stad met veel winkels en kleine cafeetjes. We gingen binnen in zo’n cafeetje waar het al vol zat met Esseveesupporters. Een Vitessesupporter kwam zelfs even babbelen en wenste ons veel succes voor de match. Na anderhalf uur trokken we opnieuw naar de tent en daar was het nu volle ambiance met schlagermuziek. Sommigen zetten zelfs de polonaise in.

Rond 18.30 uur vertrokken we terug naar het stadion maar daar mochten we nog niet binnen. Iets voor 19.30 uur kwamen de eerste gratis stadsbussen met Esseveesupporters ook al aan en dan duurde het niet meer zolang voor ze ons binnen lieten. Na de nodige fouilleringen begaven we ons naar de tribune. Wat ons het eerste opviel was dat het dak van het stadion gesloten was. Dit zorgde voor een apart gevoel.
Rond 21u kwamen de spelers op het plein voor de match en begon de spanning te stijgen. Kort daarna werd de aftrap gegeven en meteen werden enkele rookbommen aangestoken in ons vak. Doordat het dak toe was, werd het wat mistig in het stadion…
Met een overwinning op zak én een voldaan gevoel vertrokken we rond 23.30 uur weer huiswaarts. Het einde van een mooie dag !