Biestenaar Aaron Vandersteene is 17 jaar en 203 cm groot

tekst en foto’s: Marianne Verstaen
Op bezoek bij Aaron werd ik gezellig en warm ontvangen. Het haardvuur brandde en ik kreeg een lekker wijntje aangeboden.
Aaron en zijn tweelingzus Amber zijn op 19 mei 1999 geboren. Bij de geboorte wogen ze elk 1,5 kg en waren ze 40 cm groot of zeg ik beter klein ? Ze zijn 2 maanden te vroeg geboren en moesten nog 1 maand in de couveuse in het ziekenhuis verblijven. Maar dit belette hen niet om tot mooie, grote tieners op te groeien. Zijn ouders en zijn zus zijn ook groot maar hij is toch al 18 cm groter dan zijn pa en zus.
Reeds in het eerste leerjaar was Aaron bijde grootste van zijn klas. Bij zijn Plechtige Communie stak hij al een hoofd boven de andere communicanten uit. Nu meet hij al 2,03 meter en zal volgens de berekening van zijn huisarts nog 2 cm groeien. Hij heeft geen groeiremmers genomen en is tevreden met zijn lengte.  Zijn groeispurt was voornamelijk in het 2de en 3de middelbaar. Hierdoor kreeg hij last van zijn rug en knieën. Om dit te verhelpen volgde hij kinesitherapie. De pijn in zijn knieën is weg maar hij heeft nog altijd last van zijn rug. Dit komt ook doordat stoelen en tafels niet hoog genoeg zijn voor hem. In school ligt hij op zijn stoel zodat zijn benen toch onder zijn schoolbank steken. Na 8 uren in een verkeerde houding zitten of liggen is het normaal dat hij met rugpijn thuiskomt.
Een nadeel van zijn lengte is dat hij goed moet opletten om zijn hoofd niet te stoten. Kledij kiezen en vinden is ook niet zo evident, broeken en pulls zijn meestal te kort. Gelukkig zijn er nu webshops waar hij wel gepaste kledij kan bestellen. Zijn schoenmaat is 50. Ik moet je dus niet vertellen dat mooie, comfortabele schoenen vinden niet zo gemakkelijk is. Het internet biedt hier ook de oplossing, soms kan hij in een sportwinkel ook wel een paar op de kop tikken.
Maar zijn lengte levert ook voordelen op: zo kan hij overal gemakkelijk aan en kan hij alles en iedereen zien, niemand die hem in de weg staat bij een optreden bijvoorbeeld. Wel wordt hij ook altijd gezien…dit kan soms vervelend of zelfs een nadeel zijn !
Zijn lengte is bij de beoefening van zijn hobby, namelijk basketbal een voordeel. Dit doet hij al van jongs af. Eerst speelde hij gedurende 8 jaar bij een club in Waregem. Wegens te veel kniepijn heeft hij noodgedwongen een rustpauze van 1,5 jaar ingelast. Nu speelt hij weer in competitieverband in Oostrozebeke waar hij 3 trainingen per week heeft. Hij speelt bij de U18/ U21 maar door zijn gestalte mag hij reeds met de eerste ploeg meetrainen. Waarschijnlijk zal hij binnen enkele maanden bij de 1ste ploeg wedstrijden meespelen.

Kom je op De Biest een jongeman van meer dan 2 meter tegen, veel kans dat dit Aaron is !