Beloften rijden 2 ronden tijdens 7de memorial Igor Decraene

Aan de formule van de 7de Memorial Igor Decraene op zondag 5 september verandert er weinig. Rond de middag komen eerst de recreanten aan bod, in de namiddag gaan de nationale testtijdritten van start voor alle jeugdcategorieën, ook voor dames. Start en aankomst blijven ter hoogte van het Biestplein.

 

Toch zijn er enkele kleine wijzigingen. De organisatoren kregen de opmerking van de mensen van de Wielerbond dat de wedstrijden qua einduur wat te lang aansleepten. Daarom gaan de recreanten, eerst in duo en nadien individueel, een halfuurtje vroeger van start. Het eerste duo neemt de start om 11.30 uur en vervolgens vertrekt iedere minuut een duo.  Bij de deelnemers alvast 3 Decraene broers : Thybo, Merijn en Birger. Deze laatste nam ook al deel aan een soortgelijke tijdrit voor recreanten, op 22 augustus in Roeselare. Er kan nog ingeschreven worden voor de recreanten tot eind deze maand. De 2de wijziging is dat de beloften 2 ronden rijden (bij vorige edities 3) telkens van 10,6 km.

Er komt weer een pak schoon volk afgezakt naar de Biest.  De 2 beste juniores en beloften geven wel verstek. Onder meer Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert want zij zitten dan al in volle voorbereiding op de tijdrit van het EK enkele dagen nadien in het Italiaanse Trento.

De starturen van alle deelnemende wielrenners zijn terug te vinden via de site van Belgian Cycling, vervolgens doorklikken naar testtijdritten.  Of de site van de organisatie:  www.memorial-igor-decraene.be.

Het belooft alvast op 5 september weer een drukke sportnamiddag te worden op de Biest waarbij opvolgers worden gezocht voor onder andere Remco Evenepoel, Brent Van Moer en Sébastien Grignard.