2de Benito Classic op zaterdag 8 juli

tekst: Marianne Verstaen

Voor de tweede maal vindt de Benito Classic plaats. Dit evenement is ontstaan als vervolg op Go for Benito.
De eerste maal was dit een fietstocht van enkele dappere Biesttrappers naar Lourdes. De opbrengst hiervan was voor Benito, een brandweerman die verlamd raakte na een interventie bij een brand.
De Benito Classic wordt georganiseerd door De Biesttrappers, met als voorzitter Tony Debeerst, ondervoorzitter Arne Deketele en de papa van Benito als secretaris. De organisatie is in handen van vier werkgroepen: een groep die instaat voor de inschrijvingen (Benito, zijn vrouw Sofie en Tony), een tweede groep zorgt voor eten en drank, een derde groep stippelt het parcours uit en de vierde groep zorgt voor de bevoorrading onderweg. De opbrengst gaat integraal naar de club.
De inschrijving is in de school van de Biest. Men kan kiezen uit 3 afstanden: 50, 80 en 120 km.
Bij de 50 km is een vlak parcours uitgestippeld. Bij de 80 en 120 km zijn er verschillende kuitenbijters bij in Le Pays des Collines in Wallonië.
Vorig jaar telde de organisatie 460 deelnemers waarvan 1/3 dames. Er namen 90 dames deel aan de 80 km en 20 dames legden zelfs 120 km af !
Noteer alvast 8 juli in jullie sportieve agenda. Na de inspanningen kan iedereen genieten van een heerlijk streekbiertje(s) bij het napraten en vergelijken van de tijden welke gereden zijn.

2 gedachten over “2de Benito Classic op zaterdag 8 juli

 • 3 juli 2017 om 12:15
  Permalink

  Is er een gpx-route beschikbaar van de ritten?

  • 13 juli 2017 om 06:35
   Permalink

   Beste Patric
   Nu pas je bericht gezien, je neemt best contact op met de organisatie. ’t Biesteneirke verschaft enkel de info.

Reacties zijn gesloten.