16de Waregemse Gordel op zondag 9 juli

tekst: Rik Verhaeghe – foto: Romy Baele (vzw Waregemse Gordel)

In het vorig Biesteneirke kwam je al te weten dat er een aantal nieuwigheden opduiken voor de 16de editie van dit fiets- en wandelevenement. Grootste verandering is de wijziging van startplaats. Vanaf dit jaar start je de tocht op het Boekenplein, aan de nieuwe bibliotheek. Dit is ook de plaats waar alle randanimatie plaatsvindt. De kinderen krijgen een prominentere plaats: naast meer kinderanimatie is er ook een kindertombola, waarbij o.a. een kinderfiets te winnen valt. En de vzw Waregemse Gordel pakt tevens uit met een nieuw logo en mascotte.
Aan de recreatieve kant wordt nauwelijks gesleuteld, gezien deze formule na 16 edities nauwelijks aan kracht moet inboeten. Zo zijn er terug 4 fietsroutes, gaande van 15 tot 80 km. De tochten gaan noordwaarts Waregem, richting Deinze en Olsene. Onderweg is minstens 1 stopplaats voorzien.
De wandelroutes slingeren door ’t Gaverke, de Biest en Het Leeuwke. De grootste routes doen ook Nieuwenhove aan. De naar schatting 400 wandelaars zullen halt houden in de Don Boscoschool. Daar kunnen ze genieten van een versnapering en een drankje nuttigen.
Inschrijven en betalen kan zeer eenvoudig via de website www.waregemsegordel.be of in één van de 6 voorverkooppunten. Op voorhand betaal je 2 euro voor een kind van 3 tot 12 jaar. Vanaf 13 jaar is dat 4 euro. Op zondag 9 juli zelf kan je uiteraard ook inschrijven. Dan bedraagt de inschrijvingsprijs respectievelijk 3 en 6 euro. Voor dat geld krijg je een uitgebreide routebeschrijving, randanimatie met dj Stompie, een aandenken, verzekering en nog wat verrassingen. Oh ja, met je deelname steun je tevens vzw Ten Anker uit Waregem.