Biest project: een aangename wijk voor iedereen

Iedereen wil graag wonen in een wijk waar het aangenaam vertoeven is. En als er af en toe iets te beleven valt is dit mooi meegenomen.  Vind je dat er op de wijk Biest meer grote en kleine evenementen moeten georganiseerd worden ?  Neem je graag het voortouw of werk je liever achter de schermen ? Dan ben je de geknipte persoon !

Op maandag 7 januari om 19.30 uur houden Sophie Cocheteux-Depraeter en Alexander Coppenolle – 2 enthousiaste Biestbewoners die hier pas enkele maanden wonen – een bijeenkomst met de bedoeling om een wijkcomité op te starten.

Het zal vooral een informele en verkennende vergadering worden waarbij deze onderwerpen aan bod kunnen komen: organisatie van festivalletjes en kleine culturele evenementen, workshops (theater, natuur, zang, schilderen,…), toneelstukken voor kinderen en volwassenen, straatdecors, veiligheid voor kinderen en weggebruikers, opstart van een (bio)markt met lokale producten, wandelen en fietsen voor de wijkbewoners,…

Daarnaast zijn er ook verschillende verenigingen actief op de wijk of in het ontmoetingscentrum.  De activiteiten zijn vaak voor iedereen toegankelijk, maar dit is te weinig gekend.  Hoe kan dit verbeterd worden ?  Kunnen de verenigingen voor bepaalde zaken samenwerken ?  Heeft een overkoepelende vzw zin ? …

Kortom, veel leuke ideeën waarbij jij kunt meehelpen !  Grote of kleine bijdrage ?  Presentator of barman ?  Iedereen is welkom op de informele bijeenkomst voor een aangename wijk voor iedereen.

Om praktische redenen: gelieve je komst te bevestigen met een eenvoudige e-mail naar projectbiest@gmail.com.

 

Maandag 7 januari om 19.30 uur in het SOB De Roose, Smedenstraat 4.

Een gedachte over “Biest project: een aangename wijk voor iedereen

Reacties zijn gesloten.