Werken aan De Vlecht: update

De voorbereidende werken voor het nieuwe op- en afrittencomplex van de E17 in Waregem startten op Valentijnsdag. Deze zijn ondertussen afgerond en veroorzaakten minimale verkeershinder. Na de paasvakantie starten de infrastructuurwerken en is er meer hinder voor het verkeer.

Vanaf 19 april start de aannemer met werken aan het complex zelf. Eerst wordt twee maanden gewerkt op de brug en aan de zuidelijke kant, de kant van Anzegem. De brug over de snelweg is afgesloten voor alle verkeer. Oprit richting Gent en afrit vanuit Kortrijk is afgesloten.

Hinder voor fietsers
De fietspaden op de brug van de Expresweg over de E17 worden afgesloten. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de brug van de Wortegemseweg over de E17.

Hinder voor het openbaar vervoer
De bussen van lijnen 81 en 85 volgen een omleiding tijdens de werken.

Hinder voor het autoverkeer
De omleidingswegen voor het autoverkeer situeren zich ruim buiten Waregem. Om de op- en afrittencomplexen van Deerlijk en Kruishoutem te bereiken zal de omleiding vooral langs de zgn. N-wegen gestuurd worden (N43 Harelbeke-Olsene; N36 Harelbeke-Tiegem; N494 Tiegem-Kruishoutem; N459 Olsene-Kruishoutem). Ongetwijfeld zal lokaal verkeer tijdelijk voor drukke toestanden zorgen tijdens de duur van de werken. De werken aan de kant Anzegem duren tot half juni.

Wat daarna ?
Vanaf midden juni start de heraanleg kant Waregem. Deze duren tot de finalisering van dit project, voorzien in september 2022. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd in ’t Biesteneirke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.