Samana bezorgde 230 ontbijtpakketten aan huis

tekst: Claudine Terras

Zondag 11 oktober 2020 was het de Dag van Chronisch Zieke Mensen (DCZ). Normaal gezien organiseren we met Samana Waregem Biest-Nieuwenhove de zaterdag voordien een feest met een etentje en een ontspanningsgedeelte in het OC De Roose. Dit voor al onze Samana-leden. Maar dit jaar was het in deze coronaperiode helaas niet mogelijk. Maar we lieten onze Samana-sympathisanten niet in de kou staan.
In plaats dat de mensen tot bij ons kwamen in het lokaal, gingen wij met de kernleden, aan huis met een ontbijtpakket.
Eerst gingen we op huisbezoek en zo kon iedereen zich inschrijven voor het ontbijt aan huis. De prijs voor zo’n ontbijtdoos was 5 euro.
Voor het bestuur was het een grote uitdaging: zou deze actie aanslaan ? Kunnen we dit aan ?
En ja ! Het was een echte voltreffer. We kregen maar liefst 230 aanvragen. Dus hadden we heel wat werk voor de boeg. Boodschappen doen, ontbijtdozen bestellen via de webshop van Samana, verdeellijsten maken, ontbijtdozen klaarmaken en de bedeling van de ontbijtpakketten.
Op vrijdagavond gingen we van start en maakten we de ontbijtdozen klaar met alle niet-bederfbare producten. Zaterdagochtend om 6 uur werden de verse pistolets, croissants, boterkoeken en yoghurt er bij gestoken.
We konden rekenen op 10 chauffeurs die instonden voor de levering aan huis. Aan de hand van een handige verdeellijst kon alles correct worden afgeleverd. Om 7.30 uur werden de eerste pakketten afgeleverd. En of de mensen content waren met zo’n mooi gevulde ontbijtdoos ! Alleen maar blije gezichten (al werden sommigen uit bed gebeld !).
Nadien hebben we met enkele chauffeurs samen het ontbijt genomen.
We kunnen dus met trots zeggen dat deze actie heel geslaagd is !
Ben je ook geïnteresseerd in de werking van SAMANA Waregem Biest-Nieuwenhove: geef een seintje aan één van de bestuursleden, wij nemen dan contact met je op.
Annie Vanbruwaene 0473 52 57 19
Marleen Seynaeve 0496 60 13 72
Christine Wittevrongel 0473 42 56 49
Claudine Terras 0472 56 84 30