Opening Mountainbike Funpark Waregem

Op zaterdag 2 april werd het Mountainbike Funpark – dat gelegen is op het einde van de Verbindingsweg – officieel geopend. In de namiddag vond de Mountainbike Challenge plaats, een initiatie voor jongeren tussen 8 en 17 jaar. Dit in aanwezigheid van wereldkampioen veldrijden Joran Wyseure, die het initiatief mee uitgedokterd heeft.

De opening vond plaats in aanwezigheid van onder meer schepenen Kristof Chanterie en Rik Soens die met burgemeester Kurt Vanryckeghem nadien het parcours uittestten.

Kristof Chanterie, Schepen van Sport: “Er was al een paar jaar vraag naar een Mountainbike Funpark. Samen met de Sportdienst van Waregem o.l.v. Simon Depraetere (zie foto) hebben we dit uitgewerkt en zijn beland op deze site. Dit in samenspraak met de mensen van de hondenschool, die een deel van hun terrein hebben afgestaan. Begin maart zijn we – met de firma Get Insane – gestart met het parcours aan te leggen. Het parcours is 1,3 km lang en bevat een 9-tal hindernissen: drops, jumps, kombochten, pumptrackbulten, een trap, trails op de flanken van een kunstmatige helling, skinny’s (evenwichtsbalk) en northshore-elementen. Dit park zal tegen eind dit jaar deel uitmaken van een volwaardig mountainbikeparcours dat doorheen de stad en de deelgemeenten loopt.”

Joran Wyseure, wereldkampioen veldrijden bij de beloften: “Ik studeer aan Howest Kortrijk de richting Sport en Bewegen en dit is een project dat ik heb geregeld met medestudenten Jelle Vermote, Matthias Vandenborre en Yorben Laureyssen. We hebben deze namiddag 100 deelnemers wat een aardig aantal is. Aangezien er deze namiddag een voetbalwedstrijd is (Essevee-STVV), hebben we onze deelnemers gevraagd te parkeren op de Biest. We proberen de deelnemers nuttige tips te geven.”

Joran, dit is een kalmere periode voor je ?
Na het veldritseizoen heb ik een 3-tal weken gerust. Vanaf mei ga ik weer in competitie, op de weg. Het volgende seizoen ben ik nog 1 jaar belofte, mét een profstatuut. Het BK veldrijden – dat in Lokeren doorgaat – zal ik meerijden met de profs; de wereldbekerwedstrijden nog bij de beloften. Het zal vooral mijn nieuwe ploeg Alpecin Fenix zijn die beslist welke wedstrijden ik bij de profs zal rijden.

Er is veel te doen geweest rond die transfer van zowel jij als Emiel Verstrynghe van Tormans naar Alpecin Fenix.
De storm is momenteel wat gaan liggen. Ik had het ook liever anders gezien. Finaal is alles in zijn plooi gevallen. Met de overgang naar Alpecin heb ik wel de juiste keuze gemaakt.

Als welk soort veldrijder zou je je omschrijven ? Een type Toon Aerts die het moet hebben van slijkerige omlopen ?
Slopende wedstrijden liggen me inderdaad goed. Denk maar aan de cross in Gullegem waar ik 2de eindigde na Pidcock, maar zulke parcoursen kom je niet vaak meer tegen. Toon zou ik nog explosiever durven noemen. Dat is nog een werkpunt voor mij, zoals mijn start. In feite moet ik in alles nog stappen zetten de komende jaren.

Toch was je op het WK in Fayetteville al in de 2de ronde in de aanval.
Daar was mijn start wel goed. Of ik eraan dacht om Emiel Verstrynghe te laten terugkomen ? Neen, eens je in zo’n situatie zit niet en ga je vol door. We waren met België echt wel het sterkste blok op het WK. De Nederlanders zaten meteen choco en Thibau Nys had niet de benen om het af te maken.

Nog dit: het Mountainbike Funpark is vrij toegankelijk en kan door iedereen worden uitgetest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.