Kerstloop op zondag 5 december

De organisator van deze wedstrijd is Vincent Baert. Hij was heel tevreden dat dit evenement kon doorgaan. De weergoden waren hem gunstig gezind en hij was content met het vrij groot aantal deelnemers. Eén uur voor de start waren er nochtans amper lopers aanwezig. De meeste deelnemers en hun supporters kwamen later toe dan andere jaren. Sommige kinderen van de 1e reeksen moesten zelfs al lopend naar de start alwaar hun mama of papa nog vlug het borstnummer opspeldde. Vincent was ervan overtuigd dat iedereen wel slim genoeg was om de coronamaatregelen, zoals eenrichtingsverkeer in het oc, na te leven.
Er waren 447 inschrijvingen vooraf wat in deze tijden een succes is.
De kinderloop was een succes en bij de 9 km loop waren er maar liefst 220 deelnemers.
De lopers kwamen van heinde en verre; Waregem, Ingooigem, Ooigem, Spiere-Helkijn, Moen, Berlare, Brugge,… en zelfs van Aarschot.
De loopclub ABAV van Brugge was met een tiental lopers afgekomen. Hun coach Filip Rondelée is bevriend met de organisator. Zijn motto is ‘lopen voor het amusement en om voor zichzelf goed te presteren’.
Wim Decoene, een fan van Vincent Baert, tekende present als toeschouwer. Tot vijf jaar geleden liep hij zelf nog mee en hij wist te vertellen dat het parcours een heel lastig stuk bevat.

Enkele jonge Biestenaars deden mee.
Anne-Lou Euvrard startte bij de 6 jarige meisjes. Ze is geen lid van een sportclub maar gaat naar de dansschool. Ze liep hier voor de 1ste keer mee en behaalde direct een gouden medaille. Proficiat Anne-Lou.
Drie jongens van het 1ste leerjaar van de Biestschool zagen het goed zitten om mee te lopen namelijk Maxime Depoorter, Borys Gaca en Mòris Delezie. Voor hen was het ook hun eerste deelname. Ze eindigden hier respectievelijk 8ste, 4de en 15de. Borys heeft wel al eens aan een veldloopwedstrijd meegedaan. Maxime doet aan omnisport, Borys speelt tennis en voetbal en Mòris speelt basket en tennis.

Alyannah Tijtgat is 8 jaar en loopt puur voor het plezier en ook in school. Dit is wel al haar 3de deelname hier op de Biest. Ze behaalde de 8ste plaats. Ook heeft ze al aan de Kids Beatrun deelgenomen.

Ferre Mauroo is 8 jaar, hij is niet aangesloten bij een loopclub maar wel bij voetbalclub Racing Waregem. Het is reeds zijn 3de deelname aan deze kerstloop. Hij behaalde de 12de plaats.

Rihana Dkhichi is 10 jaar en gaat naar de Biestschool. Ze loopt louter voor het plezier en dit wanneer ze er zin in heeft. Het is haar 1ste deelname, ze heeft wel al aan een wedstrijd veldlopen deelgenomen. Zij behaalde hier de 6de plaats. Ik zag dat ze ook aan de 4,3 km loop deelnam. Goed zo Rihana!

Alejandro Tijtgat en Léon Defeau zijn beiden 10 jaar en gaan ook naar de Biestschool. Voor Alejandro was het zijn 2de deelname aan de kerstloop en voor Léon zijn eerste. Alejandro werd 11de en Léon 4de.
Alejandro is een codeur; hij maakt games en ontwerpt websites, van een jong talent gesproken!
Léon is wel bij loopclub AZW aangesloten en traint daar 2 keer per week. Eerder liep hij al wedstrijden in o.a. Deinze. Ook veldlopen is hem niet vreemd.

Het gezin van Ives De Roo uit de Peirdewijk, deed bijna voltallig mee. Ze hebben de loopmicrobe flink te pakken. Ives en zijn vrouw Stefanie zijn aangesloten bij joggingclub JCW in Waregem. Hun zoon Maxim bij AZW Atletiek Zuid West. Ives loopt zo’n 30 à 50 km per week. Stefanie loopt 1 tot 2 keer per week en daar bovenop doet ze ook aan zumba. Ives en Stefanie hebben bijna alle kerstedities meegelopen. In gewone tijden doen ze zo’n 10 à 15 wedstrijden per jaar.
Zowel mama Stefanie als zoon Maxim liepen de 4,3 km wedstrijd.
Maxim behaalde de 6de plaats, een heel goede prestatie! Zijn mama werd 115de.
Ives liep de 9 km wedstrijd. Hij behaalde de 76ste plaats.
Ze waren heel blij om na lange tijd, door corona, weer eens aan een wedstrijd te kunnen deelnemen. Het plezier straalde van hun gezicht.

Proficiat aan alle deelnemers ! De kerstvrouw zag dat alles goed is verlopen.