Ferdy is niet meer…

tekst: Johan Korber

Op dinsdag 10 november kregen we het onverwachte nieuws dat onze ere- voorzitter Ferdy Mabbe overleden is.
Zijn vrouw Nicole had ons al laten weten dat het Covid virus hem te pakken had maar we hadden nooit verwacht dat hij het gevecht tegen dit monster ging verliezen. Maar na 12 dagen verzorging op intensieve zorgen heeft hij de strijd met het virus verloren.
Hij was de stichter en de bezieler van de Molenpark Zomerfeesten die voor het eerst in 1985 doorgingen op het pleintje in de Stijn Streuvelsstraat. Hij had het talent om zich te laten omringen door enthousiaste buurtbewoners om de feesten voor de talrijke gasten vlekkeloos te laten verlopen. Hiervoor kon hij op de volledige steun van zijn Nicole rekenen want achter elke sterke man staat een sterke vrouw.
Naast het zomerfeest wilde hij zijn buren samen brengen in andere evenementen zoals het kerstfeest, fietstocht, het plaatsen van de kerststal, hulp bij de nieuwjaarsreceptie van de stad Waregem enz…..
Na 15 jaar had hij graag de fakkel doorgegeven aan de jongere mensen uit de wijk maar jammer genoeg lukte dit niet zoals gehoopt en werden de zomerfeesten stopgezet. Op vraag van Sef gingen de kleinere samenkomsten nog door en samen met zijn vrouwtje heeft hij nog enkele jaren actief meegewerkt. De opbrengsten van de zomerfeesten, die altijd correct werden begeerd door zijn buurman Marnix, dienden om de Molenpark buren toch regelmatig nog eens samen te brengen.
Door enkele fysieke ongemakken namen hij en Nicole in 2015 definitief afscheid van hun actieve medewerking. Toch waren ze er als de kippen bij om deel te nemen aan de activiteiten die er nog waren. Hij kon niet laten om, op wandel samen met zijn trouwe viervoeter Dino, in de voormiddag van de dag van het kerstfeestje al eerst een kijkje te komen nemen en al eens te proeven van de zelfgemaakte Wortegemsen van het recept van mémé Elza. Samen met Nicole was hij altijd ’s avonds als eerste aanwezig om wat bij te praten met zijn buren en om herinneringen op te halen met Jacques, zijn vroegere collega van bij ‘Vozies’
Het actief deelnemen aan de fietstocht ruilde hij, om gezondheidsredenen, in voor chauffeur van de materiaalwagen, zo kon hij ook ten volle genieten van de ambiance. Voor Nicole was een E- bike de oplossing.
Op vraag van Johan was het ook Ferdy die de verslagjes schreef voor ons Biesteneirke, hij ging er altijd prat op dat hij een scherpe maar eerlijke pen had, hij kon observeren als geen ander. Tegen dat de activiteit gedaan was had hij alles al op papier staan en kon het verslag al de dag nadien door de redactie van het krantje verwerkt worden.
Een van de laatste mooie momenten die ze samen hebben mogen beleven is de ontvangst op het stadhuis van Waregem eind september ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum… dit is iets om nooit meer te vergeten.
In deze tijden is het niet evident om op een deftige manier afscheid te nemen van Ferdy. Het Molenparkbestuur heeft op een coronaveilige manier Nicole, haar kinderen en kleinkinderen een hart onder de riem proberen te steken om de pijn te verzachten in deze moeilijke tijd van afscheid nemen van hun geliefde warme echtgenoot, papa en pépé.
Ferdy, rust zacht, voor ons zal je altijd het gezicht van het Molenpark blijven.
We missen je nu al.
Johan, Rina, Joseph, Linda, Rik, Gina, Nico, Conny, Kurt en Marleen