De Warmste Doos in Waregem

Met De Warmste Doos willen we (Sint-Michielsbeweging Waregem) in deze coronatijd alle bewoners van de Waregemse woonzorgcentra tegen Kerst een warm hart onder de riem steken. Er zijn 460 woonzorgbewoners in Waregem en 40 in Desselgem. We contacteerden alle directies en zij waren allen unaniem positief over het idee. De Meers, Akropolys, Ten Anker, De Karmel en Zorghotel Aurélys doen allemaal mee.

Om die 500 dozen bijeen te krijgen hebben we een aantal scholen aangesproken: een schoendoos mooi versieren en een mooie tekening toevoegen in het thema Kerst. De vrije basisscholen Biest en Jager, Gaverke/College en Zonneburcht uit Waregem, de vrije basisschool in Desselgem en de Duizendpluspoot in St.-Eloois-Vijve, zelfs Het Bollebos uit Anzegem werkten allemaal mee, wat meer dan 500 dozen opleverde. Ze maakten er heel erg hun werk van en integreerden dit in de lessen. In elke doos vind je bovendien ook een gedicht en/of tekst, gemaakt door leerlingen van de middelbare scholen O.-L.-Vrouw-Hemelvaartinstituut en het Heilig Hartcollege. Alle leerlingen vonden het supertof en deelden hun ervaringen op sociale media met enkele leuke en hartverwarmende foto’s.

Van harte dank aan onze sponsors die de Warmste Doos samen mogelijk gemaakt hebben ! De 500 warmste dozen werden gevuld met enkele lekkernijen, een kerstkaart, een balpen om een ‘pennen-contact’ met de jongeren op te starten, een schrijfblokje, een leuk kerstgeschenk met een warm lichtje, een lekker geurend verzorgingsproduct, enz. Een bloemenzaak schenkt aan elke woonzorgbewoner een plantje voor in de kamer ! Kortom een goed gevulde doos voor iedereen met voor elk wat wils !

Sint-Michielsbeweging
De Warmste Doos is een initiatief van de Sint-Michielsbeweging Waregem in samenwerking met lagere en middelbare scholen in Waregem, vele sponsors, de Pastorale Eenheid Sint-Paulus en de Warmste Week. De Sint-Michielsbeweging wil jonge mensen en gezinnen begeleiden in hun geloofsgroei als christen. Ze zetten zich in voor mensen in nood en werken samen met vele partners. In Waregem bestaat de beweging 20 jaar, ze is ook actief in Kortrijk, Izegem, Brugge, Oosterzele, Gent en Leuven. Meer info op www.sint-michielsbeweging.be